תשעת ימים כבר כאן.. ימי האבל על החורבן. אסור לאכול בשר. פעם זו היתה דילמה אמיתית, מה לבשל? האפשרות נעה בין דגים לפחמימות באופנים שונים: אורז, תפוחי-אדמה או פסטות. היום הגיוון רחב יותר: קישים, פשטידות בכל הטעמים ובכל הגיוונים.

המתכון הבא מתאים לארוחת צהריים או ערב. אפשר להכין את הפשטידה בתבנית מאפינס במנות אישיות

ואפשר גם בתבנית רגילה 20/30. מה שכיף בפשטידה הזו שאפשר להחליף ולגוון את הירק- מה שאוהבים: קישואים, תירס, פטריות, בצל, ברוקולי, כרובית וכדו'. עם סלט גדול ליד, ואבטיח לקינוח.

בתאבון. ואם אתם מחפשים עוד תוספת נחמדה לארוחה יש גם מתכון לסלט פסטה קליל וקייצי.

(צילום: חנה עגיב )

פשטידת קישואים

מצרכים

3 בצלים בינוניים קצוצים
5 קישואים בינוניים חתוכים לגפרורים
1.5 כוסות קמח / אפשר קמח מלא 70%
1/2 כוס שמן
6 ביצים
שקית אבקת אפיה
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
אפשר להוסיף- פטרוזליה כוסברה ושמיר טריים.

הכנה

מערבבים את כל החומרים.
שמים את העיסה בתבניות שקעים של מאפינס לא לשכוח לשמן קודם את התבנית.
ואופים כ- 30 - 40 דקות בחום בנוני.
אם רוצים לאפות בתבנית גדולה זמן האפיה מתארך.

סלט פסטה קייצי

1 חבילת פסטה מבושלת
כף עגבניות מיובשות קצוצות דקדק
כף פסטו
זיתים שחורים
1 פלפל קלויי חתוך לרצועות
גבינה צפתית חתוכה לקוביות

מערבבים את כל המרכיבים יחד ואוכלים בהנאה.

חנה עגיב, בעלת הקטרינג, "האופה הקטנה"