בכל פעם שהתחשק לי להכין משהו עם שום - ואני מאוד אוהבת את הטעם שלו - רק חשבתי על כך שאצטרך לקלף אותו במשך עשר דקות, הריח לא יצא לי מהידיים והשאריות יכנסו לי לציפורניים. כל זה היה עד שגיליתי שתי שיטות מנצחות לקלף שום ב-10 שניות וכמעט מבלי לגעת בו, ומאז אני משתמשת בשום ללא הפסקה. ולא, אין צורך לקנות שום קלוף ולבזבז עוד כסף מיותר.

1. שיטת הצנצנת

  1. מניחים את שיני השום בתוך צנצנת עם מכסה הדוק.
  2. אוטמים את הצנצנת ומנערים אותה במרץ למשך כ-10-15 שניות. שיני השום צריכות להתחכך זו בזו ובצנצנת ולגרום לקליפות להתרופף.
  3. פתחו את הצנצנת ותגלו ששיני השום מופרדות כעת מקליפותיהן.

2. שיטת המיקרוגל

  1. מניחים פקעת שום במיקרוגל למשך כ-10 שניות.
  2. מוציאים את השום מהמיקרוגל ונותנים לו להתקרר מעט.
  3. בעזרת הידיים, סוחטים בעדינות את פקעת השום. הציפורן אמורה להיפרד בקלות מהקליפה.