יש מי שקורא להן "עוגיות מושלגות" בגלל אבקת הסוכר הלבנה שמצפה אותן, אחרים מכנים "עוגיות רעידת אדמה" בגלל הסדקים הדרמטיים, אבל לא חשוב איך אתם קוראים להן - פשוט תכינו אותן. הן כל כך טעימות שיהיה מביך לספר כמה קל היה להכין אותן.

מצרכים לעוגיות מושלגות

  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 2/3 כוס סוכר
  • 3/4 כוס קמח תופח/קמח+אבקת אפייה
  • 4 כפות שמן
  • ביצה L
  • חצי כפית תמצית וניל
  • רבע כוס שוקולד צ'יפס
  • אבקת סוכר

רעידת אדמה? מושלגות? זה לא משנה, הן מדהימות צילום: Svetlana Verbitckaia,Shutterstock

הוראות הכנה לעוגיות מושלגות

  1. בקערה מערבבים את החומרים היבשים (קקאו, סוכר, קמח) ומוסיפים את הרטובים (שמן, ביצה, תמצית וניל). אם הבצק שהתקבל לא דביק מספיק, אפשר להוסיף 1-2 כפות מים או חלב.
  2. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים היטב, אפשר להיעזר בידיים.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים להקפאה לחצי שעה. אל תוותרו על זה, זה יהפוך את כל ההכנה להרבה יותר קלה.
  4. שופכים לקערה אבקת סוכר בנדיבות. מכדררים מהבצק כדורים קטנים ומצפים כל אחד מהם באבקת סוכר, ממש כמו טראפלס.
  5. מסדרים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-10 דקות בלבד.
  6. אחרי 10 דקות העוגיות לא יראו לכם אפויות - תוציאו אותן. תנו להן להתקרר ותגלו שקיבלתן עוגיות מושלגות מדהימות.