לפחות ערב אחד במהלך 8 ימי החנוכה מוקדש למסיבת לביבות. לביבות מכל הסוגים: לביבות בטטה, גבינה, בננה, תרד ועוד ועוד.. אבל כל שנה מחדש, הצלחת הראשונה שמתחסלת היא הצלחת של לביבות תפוחי האדמה. המתכון ללביבות הכי קלאסיות, בלי תוספות, סתם לביבה חמה ומתוקה לכבוד החנוכה. והנה המתכון המנצח:

מצרכים

6 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2 ביצים
1/2 כוס קמח
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן עמוק לטיגון.

תפוחי אדמה מגורדים צילום: shutterstock

הוראות הכנה

גרדו את תפוחי האדמה על מגרדת דקה, וסחטו את עודף הנוזלים.
ערבבו עם שאר החומרים וטגנו בשמן חם.
צקו בעזרת כף מהתערבות לתוך השמן עש שהליבובת פריכות כלפי חוץ. הנחו את הלביבות על נייר סופג כדי להוציא את עודף השומן.

להגיש חם!