מצרכים לבורקס בשר

  • חצי ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים בינוניים
  • כמה שיני שום (לפי הטעם)
  • פטרוזיליה (אופציונלי)
  • 3 כפות סילאן או דבש
  • מלח, פלפל
  • ביצה טרופה
  • בצק עלים מוכן חצי מופשר (עדיין קר)

הוראות הכנה לבורקס בשר

  1. את הבצלים קוצצים ומטגנים, ולאחר מכן מוסיפים את השום.
  2. לאחר שהבצל והשום מטוגנים מוסיפים את הבשר, הפטרוזיליה, הסילאן/דבש ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מערבבים מעט וכשהבשר נהיה חום אך עדיין עסיסי מורידים מהאש ומצננים מעט.
  4. מכינים "דף" בגודל הרצוי מבצק העלים. אפשר להכין בורקסים אישיים או אחד גדול שמאוחר יותר תפרסו לפרוסות.
  5. מניחים את הבשר במרכז ומקפלים כך שהבשר לא חשוף כלפי חוץ. בעזרת סכין ניתן לחרוץ מעין צורת רשת, למרוח בביצה טרופה ולפזר מעט שומשום מעל.
  6. מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שמשחים.