מצרכים לפיצה שקשוקה

מצרכים לבסיס: 

  • 3.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1.5 כוסות קמח שקדים
  • כפית אבקת אפייה
  • ביצה 
  • כפית קסנטן גאם
  • 1/2 כפית מלח

לתוספות:

  • קופסת עגבניות מרוסקות 
  • כף שמן זית
  • תבלינים לפי טעם: אבקת שום, אורגנו/טימין, מלח, פפריקה מתוקה, צ'ילי גרוס
  • 30-40 גרם גבינה בוגלרית שמנה, פרוסה
  • כפית זעתר
  • 7-8 חלמונים

צילום: דויד מויאל

הוראות הכנה לפיצה שקשוקה

הכנת הבסיס:

  1. לחמם תנור ל-200C. 
  2. בקערה לערבב חומרים יבשים; קמח שקדים, קסנטן גאם, אבקת אפייה ומלח. 
  3. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס גבינת מוצרלה (כ-2 דקות). 
  4. להוסיף לקערה עם הגבינה המומסת 1/2 מכמות היבשים ולערבב היטב. 
  5. להוסיף לקערה את הביצה ולערבב. 
  6. להוסיף את הכמות הנותרת של היבשים ולערבב. 
  7. ללוש הכל ביחד לקבלת כדור בצק. 
  8. לחלק את הבצק ל-2 חצאים. כל חצי מספיק כבסיס לפיצה. 
  9. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ולהעביר אל תבנית תנור שמתאימה לפיצה. 
  10. לחורר בעדינות עם מזלג את הבצק ולהכניס לתנור ל-10 דק' עד שמתקבלת השחמה. 
  11. להכנת הרוטב: לערבב את רכיבי הרוטב במחבת/סיר קטן ולתת לזה להתבשל כמה דק' עד לצמצום. 
  12. הרכבה: לפזר ולמרוח באופן שווה את הרוטב על הבסיס של הפיצה, להניח מעל את החלמונים ואת הפרוסות של הגבינה הבלוגרית, לתבל במעט טימין/אורגנו או זעתר ולהכניס לתנור לאפייה נוספת של כ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה והחלמונים מתבשלים. 
  13. להגיש חם. 

הכותבת היא מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מה-Hatafrit.