מצרכים ללזניה כשרה לפסח

  • 3 כפות שמן זית
  • 100 ג חמאה
  • כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 500 מל שמנת מתוקה
  • 500 מל חלב
  • 150 ג קמח תפוא
  • 2 קופסאות שימורים של קוביות עגבניה
  • 1/2 כפית מוסקט
  • 1 חבילה של בזילקום
  • 300 ג מוצרלה
  • 200 ג פרמזן מגורד

הוראות הכנה ללזניה כשרה לפסח

  1. בסיר מחממים שמן זית וחמאה.
  2. מוסיפים את הקמח ואת התבלינים ומאדים תוך כדי עירבוב עד השחמה (הכל מתגבש, לא להילחץ).
  3. מוסיפים חלב ושמנת ועל אש בינונית  מערבבים עם מטרפה בהקפדה עד שהכל מסמיך. לשים לב שלא נדבק בתחתית. מכסים בניילון ומקררים.
  4.  מערבבים עם העגבניות החתוכות לרוטב חלק.
  5. בתבנית מניחים נייר אפייה ומורחים את הנייר ברוטב. מפזרים מצות בתחתית ויוצקים חלק מהרוטב.
  6. מפזרים עלי בזליקום מוצרלה ופרמזן וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
  7. אחרי שכיסנו את השכבה האחרונה דואגים להשאיר רוטב שיכסה את המצות שוב. ומפזרים גבינות.
  8. מכסים בנייר אפייה וסוגרים היטב בנייר כסף.
  9. אופים על 180 מעלות למשך 40 דקות.
  10. ניתן להחזיר לתנור לעוד 10 דק בלי כיסוי כדי שהגבינה תקבל צבע.

הכותב הוא שף עידו אלקיים, בעלי CONMIGO.