מצרכים לקדירת עוף

  • 6 נתחי פרגיות עוף (ירכי עוף ללא עור ועצמות)
  • מלח ופלפל
  • 6 כפות רוטב סויה
  • 6 כפות יין לבן
  • 3 כפות דבש
  • 1 כף חרדל
  • 4 שיני שום כתושות
  • כפית שמן שומשום
  • 2 כפות שמן
  • חצי קילו תפוחי אדמה קטנים, מבושלים
  • 12 בצלים קטנטנים (פנינה) או שאלוטס
  • סלסלת פטריות שמפיניון

הוראות הכנה לקדירת עוף

  1. מניחים את הפרגיות בקערה רחבה ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מוסיפים לתוך הקערה סויה, יין, דבש, חרדל, שום ושמן שומשום ומערבבים היטב.
  3. מכסים ומניחים לנתחי העוף לספוג את התיבול לפחות חצי שעה.
  4. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  5. מסדרים בתבנית בינונית תפוחי אדמה, בצלים ופטריות וביניהם את נתחי העוף, ויוצקים מעל שמן זית.
  6. צולים 20 דקות, הופכים את העוף וצולים 20 דקות נוספות. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת יין או מים.

המתכון באדיבות מאסטר שף.