המאכל המפורסם של חנוכה אחרי סופגניה הוא הלביבה (לטקס), ויש שיגידו שהוא המפורסם ביותר . השף גיל אבירם ורשת סולתם משתפים את הדרך לעשות את הלביבה הקלאסית בצורה הטובה ביותר.

מתכון לטקס (לביבות) - חלבי

חומרים:

4 תפוחי אדמה בינוניים 
1 בצל לבן
2 כפות פרמזן מגורדת/גרנה פדנה
1 ביצה
1 כף קמח

אופן הכנה:

מגרדים את תפוחי האדמה והבצל על הפומפייה הדקה ביותר, סוחטים היטב את הנוזלים דרך מגבת מטבח.
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים ביצה וקמח.
מטגנים בקוביית חמאה וקצת שמן, 4-5 דקות מכל צד.
מגישים עם צזיקי או שמנת חמוצה

צילום: גיל אבירם