1. ההמבורגר הומצא בעיר המבורגר שבגרמניה, ומכאן שמו. את הקציצה הראשונה המציא בשנת 1891 טבח מקומי, שערבב בשר טחון עם ביצת עין. 

2. מסעדות ההמבורגרים בארץ מהוות 12% משוק המסעדות בישראל.

3. על פי הערכות, ענף ההמבורגרים בישראל מגלגל כ- 2-2.5 מיליארד שקל, עם יותר מ-600 עסקים הפועלים בתחום.

4. ההמבורגר המועדף ביותר על הישראלים הוא המבורגר הבקר הקלאסי, בגודל של כ- 200 גרם.

5. הכריך הפופולארי בעולם: כ-60 אחוז מסך כל הכריכים שנמכרים בעולם הם המבורגרים, ובארצות הברית מדובר על כ-70 אחוז.

6. בשנת 2012 נשבר שיא גינס, במדינת מינסוטה שבארצות הברית, שם הוכנה קציצת ההמבורגר הגדולה בעולם.

7. ההמבורגר הוא תלוי תרבות. לרוב מדובר בקציצה העשויה מבקר טחון, אך מסתבר שלא בהכרח: כל תרבות מאמצת לעצמה את הקציצה האהובה עליה. במדינות שונות מקובל להכין את הקציצה לא רק מהבשר הטחון הקלאסי אלא ןכמובן שקיימות גם אלטרנטיבות לצימחונים כמו המבורגר עדשים, קינואה, פטריות וכו’.