במהלך הפגישה עם ראשי רשויות דרוזיות וצ׳רקסיות בסאג׳ור,  השרה שקד הודיעה בהפתעה לראש מועצת מאע׳ר, עו"ד פריד גאנם על החלטתה. היישוב מע'אר מונה כיום כ-24,000 תושבים, ועל פי התוכניות המאושרות צפויה העיר מע'אר למנות בשנים הקרובות כ-30,000 תושבים. 

דפוסי צפיפות התושבים ופרנסתם דומים לאלו של יישוב עירוני שפסק להתבסס על חקלאות. כפי שעלה בהמלצות הוועדה הגאוגרפית גליל מערבי, הרשות המקומית מע'אר קידמה והטמיעה מספר תהליכים תכנוניים, כלכליים, ופנים ארגוניים שאפשרו לה לעמוד בדרישות משרד הפנים לשינוי מעמדה המוניציפאלי ממועצה מקומית לעיר. 

הכרזת המועצה המקומית מע'אר כעיר עשויה להשפיע על תדמית היישוב ועל האטרקטיביות שלו בכל הקשור בפיתוח יישובי בכלל ובפיתוח תעסוקה ומסחר בפרט.

שרת הפנים, איילת שקד אמרה לאחר ההכרזה כי היא  "שמחה ונרגשת להכריז על העיר הדרוזית הראשונה בישראל. על פי תפיסתי כל רשות שתוכיח עצמה בפיתוח, בייעול תהליכים ארגוניים, בצמיחה כלכלית ובהגדלת ההכנסות העצמיות תקבל מאיתנו סיוע בגדילה וביצירת יכולות חדשות. מע'אר הוכיחה את עצמה והיא ראויה להתקדם ולהיות עיר חשובה בישראל. זוהי עוד הוכחה לקשר האמיץ והחזק בין העדה הדרוזית לבין העם היהודי. השותפות הזו באה לידי ביטוי לא רק בביטחון אלא גם בחיים האזרחים".