ברקע העלייה בתחלואת הקורונה בישראל, משרד הבריאות עדכן: בחצות נכנסות לתוקף מספר תקנות שמטרתן העיקרית היא אכיפת ההתקהלויות ואיסור כניסה למקומות סגורים של לא מחוסנים וללא בדיקת קורונה שלילית. 

מקומות שפועלים בחלל סגור ומכילים מעל 100 אנשים יחויבו בפעולה על פי התו ירוק, בהם אולמות אירועים, מועדונים ומקומות לעריכת כנסים עם מזון, וכן מקומות אחרים שמתקיימת בהם פעילות זהה – למשל, מסעדה או בית מלון שמתקיים בהם אירוע שמחה עם מעל 100 אנשים.

&t=1s&ab_channel=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%94%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA-MinistryofhealthIsrael

לפי התקנות, אירוע שמתקיים במקום שחלקו בשטח פתוח וחלקו בשטח סגור, חלים עליו הכללים של אירוע בשטח סגור. למשל אולם אירועים, עם שטח פתוח לחופה וריקודים. 

ישנה חובה על כל מקום ציבורי ועסקי, בהם גם מקומות שלא פועלים בתו ירוק, שלא להכניס ולא לתת שירות לאדם שאינו עוטה מסיכה ולהציב שלטים במקומות בולטים לגבי החובה לעטות מסיכה. בנוסף, מקומות שבהם מערכת כריזה – מחוייבים להודיע על החובה לעטות מסיכה במערכת הכריזה.

על מנת להיכנס למקום הפועל בתו ירוק, ניתן להציג בשלב זה להציג אישור על תוצאה שלילית בבדיקת PCR בתוקף של 72 שעות דרך אפליקציית 'הרמזור' או תוצאת בדיקת מעבדה. הצגת אישור על תוצאה שלילית בבדיקה מהירה שבוצעה על ידי גוף דוגם הרשום במשרד הבריאות, בתוקף ל-24 שעות. תעודת מתחסן או מחלים, אישור תו ירוק.

כמו כן, נקבעו עבירות וקנסות מנהליים על הפרה של הוראות אלה: אדם שאינו מחוסן או מחלים שנכנס למקום הפועל בתו ירוק יקנס ב-1,000 שקל, עד 10,000 שקלים קנס למקום שאמור לפעול בתו ירוק, ולא בודק את האישורים בכניסה למקום. קנס של 3,000 שקלים למקום שפועל בתו ירוק, שלא הציב שלט לעניין חובה כניסה בתו ירוק או הצגת תוצאה שלילית בלבד, ו-1,000 שקל קנס למקום ציבורי ועסקי שהכניס או נתן שירות לאדם שלא עוטה מסיכה, או מקום שלא הציב שלטים לעניין החובה לעטות מסיכה.