מקווה ונרות שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 14/12/17 08:51 כו בכסלו התשעח

שאלה

שלום,

יש לי 2 שאלות בבקשה:

1. האם אני צריכה ללכת למקווה ביום ה7 הנקי או שבעצם ביום ה8, כלומר לאחר תום 7 ימים נקיים?

2. אני רוצה להדליק נרות שבת אך כרגע לא יכולה מאחר ויש לי חתולים שעלולים להפיל את הנרות ואיני יכולה לקחת סיכון שתגרם שריפה. אני מחפשת כלי אטום ולא שביר שאפשר לשים בו נר ככה שאם יפול לא יקאה כלום אך כרגע לא מצאתי, האם יש איזושהי ברכה, מנהג שאפשר לעשות כתחליף להדלקת נרות?

תשובה

שלום

1. הטבילה מתבצעת בלילה שלאחר היום השביעי מ'שבעת הנקיים'.

2. במקרה כזה אפשר להדליק עם חשמל. זה צריך להיות נורה עם חוט להט. הכי טוב זה משהו עם סוללה, ומיוחד להדלקת נרות שבת. אם אין, אפשר גם בנורת להט רגילה שבתאורת הבית.

יש גם מוצרים מיוחדים כאלה. למשל זה:

http://www.zomet.org.il/?CategoryID=250&ArticleID=935

חנוכה שמח