מה ההבדל בין תפילה לברכה?

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 15/05/24 08:22 ז באייר התשפד

שאלה

מה ההבדל בין תפילה לברכה מלבד האורך? הרי קיימות גם ברכות וגם תפילות המתחילות במילה 'ברוך'.

תשובה

ברכה היא אמירה שפותחת ב"ברוך" או מסתיימת ב"ברוך" או שגם פתוחת וגם מסתיימת (ברה ארוכה).

תפילה יכולה להיות מורכבת מברכות למשל תפילת עמידה מורכבת ביום חול מ19 ברכות\ ובשבתות וימים טובים מ7 ברכות.

ברכה יכולה להיות מכמה סוגים, ברכות הנהנין על הנאה, ברכות המצוות לפני קיום מצווה, ברכות השבח על תופעות בעולם, וברכה כחלק מתקנת בתפילה שתקנו חז"ל 3 פעמים ביום או שתקנו ברכות על קריאת שמע לפניה ואחריה