9 קבין של מים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 22/05/12 16:09 א בסיון התשעב

שאלה

איך ייתכן אפשרות שדוש יכול בבת-אחת לשפוך 9 קבין של מים על הגוף (כי המים צרים וכל פעם יוצא רק קצת מהמים) והאם כשזה בהשקה וזמן, זה מטהר? ואיך בדיוק מטהר?

תשובה

בעזה"י

שלום,

חשוב להדגיש לפני הכל כי לשפיכת תשעה קבין אין משמעות הלכתית אלא רק רוחנית במקרה שאין מקווה רגיל.

מכיוון שאין לשפיכת ט' קבין משמעות הלכתית, גם גדניה פחות חמורים.
אם הטוש עובד בזרם ואדם נמצא מתחת לזרם במשך הזמן הנדרש מכיוון שזו זרימה רצופה יוצא (רבינו יונה ברכות כד) ואף למי שדורש כלי, יש שהחשיבו את הדוד ככלי (אם רוחצים במים חמים).
וראיתי שהרב מרדכי אליהו זצ"ל הקל בזה והתיר לעמוד תחת הטוש.
צריך שיזורם בין 12- ל13.5 ליטר מים.

בברכה
אור