70 פנים לתורה..

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 21/06/05 21:45 יד בסיון התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ישנה שאלה,שאולי נפוצה,אך מציקה לי במיוחד.

תמיד מדברים על לחיות את התורה,שהכל יבוא מתוך תורה,ואני כמובן,מסכימה עם זה,ומעבירה את זה לחניכות שלי...(משתדלת)

אך כאשר אני עושה מעשה,וחשובה לי דעת התורה,איך אפשר לדעת מהי האמת,איך באמת הקב"ה רוצה שאני אפעל.הרי,יש כ"כ הרבה רבנים,כ"כ הרבה דעות..שמעתי על זה שצריך לפנות לרב של הורי.ומי אמר שהוא מתאים לי?וכמובן שיש רבנים מחמירים,מקלים..קשה לי עם זה,וכשאני רוצה את דעת את התורה למעשיי,אין לי למי לפנות.

תשובה

בע"ה
שלום רב,
עשה לך רב, כך לימדונו חכמינו במסכת אבות.(פעמיים!), ואחת הסיבות היא באמת על מנת למנוע את הבילבול הזה.
מעשית - בענייני הלכה - כדאי להיות בקשר עם רב קבוע אחד שגם יכיר אותך ויוכל לענות לשאלותיך בצורה שתתיישב על לבך.אם זה הרב שגם מכיר את ההורים - זהה מצויין.
בענייני מנהג המחוייבות היא למנהגי אבות ולכן כאן באמת חשובה ההתאמה עם ההורים.
בעניני השקפה ואמונה - כאן יש עוד יותר חשיבות לקשר האישי שנוצר עם הרב , ולכן בדרך כלל רצוי לפנות לרב שהקשר איתו הוא גם על בסיס ההזדהות הרוחנית.

אמת , שבעים פנים לתורה , אבל לך יש את השביל שלך לצעוד בו והעזרה היא על מנת שלא נתבלבל ונלך בשביל שאינו שלנו.
ברכה, אליעזר