ערב הפרשת חלה

חדשות כיפה רבני כושרות 09/05/24 09:37 א באייר התשפד

שאלה

יש בזמן האחרון ערבי נשים של הפרשת חלה, השתתפתי בערב כזה ורק בסיום הערב עשו את הפרשת החלה ובירכו על ההפרשה , את החלות קלעו ואפו רק למחרת האם זה נכון הלכתית ?

תשובה

שלום וברכה

אין בעיה להפריש חלה ביום אחד ולאפות ביום אחר.

הבעיה היא רק במקרים הבאים:

1. אם חלק מהבצק אופים היום וחלק אופים מחר (או ביום אחר), יש סוברים שהחלקים אינם מצטרפים יחד, ואם אין כמות בצק מספיקה שאופים ביום אחד יש להפריש חלה בלי ברכה.

2. אם מחלקים בצק למשתתפים וכל אחד אופה בביתו - יש להפריש חלה בלי ברכה (אלא אם אחד מהמשתתפים לוקח כמות גדולה, שמספיקה לחיוב חלה).

3. אם כל משתתף מקבל בצק, עורך אותו, ולאחר האפייה מקבל את המאפה מהבצק שערך - יש להפריש חלה ללא ברכה.

לסיכום: כדי להפריש חלה בברכה, יש לאפות את כל הבצק יחד, ולחלקו למשתתפים רק לאחר האפייה.

בברכה

יצחק דביר