האם אפשר להיכנס עם פסוק בו שם ה׳ אינו מפורש לשירותים?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/05/24 00:48 כד בניסן התשפד

שאלה

בס״ד

כבוד הרב שלום, אני יזם בתחום התכשיטים והמיזם הוא בעצם תכשיטים שעליהם חרוט הפסוק האישי של אותו אדם.

הבנתי שאסור להיכנס עם דברי קודש לשירותים אך מאחר וזה מיזם שנועד בראש ובראשונה להפיץ את הסגולה הקדושה של הפסוק אישי שרבים לא מכירים חשבתי שאולי יש דרך כלשהי להתיר זאת.

מיותר לציין שמעשר ינתן בע״ה מכספי המכירות לשם הפצת תורת ה יתברך.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

דברי תורה אינם סגולה אלא יקרים הם מפנינים ומפז רב. אין שום צורך בכתיבת פסוקים על תכשיטים, וזה אפילו מבזה את התורה הקדושה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מ כון התורה והארץ