חומשי תורה שלא שייכים לי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/03/24 12:59 כא באדר ב'

שאלה

שלום הרב,

לפני מספר שנים נסעתי באוטובוס עם חברים, ולאחד החברים קרה איזה אירוע והוא היה חייב לרדת מיידית מן האוטובוס, ואנחנו אספנו את הדברים שלו מהבגאז' והבאנו לו הביתה. כשאספתי את הדברים שלו ראיתי סט של חמישה חומשי תורה קטנים וחשבתי שהם שלו אז אספתי אותם, ואח"כ התברר שהם לא שלו, ושבלי כוונה לקחתי חומשי תורה שהיו שייכים למישהו אחר.

מתוך הנחה שאין לי דרך למצוא כיום את הבעלים המקורי, רציתי לשאול מה הדבר הראוי והנכון לעשות עם החומשים האלה?

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

אם אין על זה שם - ניתן להניח שהיה ייאוש בעלים על כך, לפני שמצאת את הדברים, ולכן מותר לך להשתמש בהם.

כל טוב