שאלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/03/24 19:34 כג באדר א'

שאלה

שלום רב

יש לי 3 שאלות חשובות שמעניינות אותי ויעזרו לי

להלן השאלות:

1.אדם שאמר לאביו "השקרים שלך הם בינך לבין אלוקים"האם זה נחשב לכך שקילל אותו?

2.אם בזמן קידוש מברכים על פרי הגפן ועל המוציא לחם מן הארץ,האם יש צורך לחזור על כך שנית,לברך עבור עצמי

לדוגמה:

אבא שלי יברך על המוציא לחם מן הארץ,האם אני צריך לחזור על זה כשהלחם מגיע אליי?

3.אם בטעות דורכים על חילזון,מה ההלכה אומרת על כך?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1. במשפט הזה אין קללה. אבל יש בכך עבירה על מצוות כיבוד הורים.

2. כאשר המקדש מברך על יין או על חלה, המסובים אומרים 'אמן' ולא מדברים. כשהם מקבלים מהחלה או מהיין הם אוכלים (מהחלה) או שותים (מהיין) מבלי לברך לעצמם מפני שיצאו בברכת המקדש.

3. אין איסור להרוג חיות וחרקים ביום רגיל. וודאי לא ראוי להתעמר בחיות. בשבת וחג אסור להרוג יצורים ומותר רק כאשר יש סכנה.