שינוי שם בתעודת זהות בלבד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/03/24 13:00 כא באדר א'

שאלה

שלום,

שמי חלי, כל חיי כולם קראו לי בשם הזה אך בתעודת הזהות ובבריתה הוריי קראו לי רחל.

יש משמעות אם אשנה את שמי בתעודת הזהות מרחל לחלי? בהנחה שאני מקפידה שיקראו לי בשם רחל פעם ביום. רוצה לשנות רק באופן פורמלי (מקשה עליי לתקן את כולם כל פעם במקומות עבודה וכו) לא מתחברת לשם רחלי אז זו לא אופציה מבחינתי…

בנוסף, בחיים שלי עברתי ועוברת המון, כמעט שום דבר לא בא לי בקלות ועברתי הרבה ייסורים (אני מזל דגים). יכול להיות שזה קשור לשם? אם כן מה כדאי לעשות?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לרישום בתעודת זהות אין משמעות הלכתית.

אם קוראים לך חלי - אז שינוי השם בתעודה איננו שינוי שם מפני ששמך בפי כולם הוא חלי.

הקשיים שיש לך בחיים אינם בגלל השם. המלצה הלכתית לשינוי שם מתעוררת רק במקרים של סכנת חיים לאדם.

גם מזלות אינם קשורים להלכה.

לפי ההלכה - שינוי בחיים קשור לתשובה ותיקון. להתקדם במה שאפשר וראוי בקיום מצוות ובתפילה, ובעקר להשתפר במידות.

לפעמים אנשים תקועים בגלל 'שריטות' מהעבר שממשיכות לעכב אותם. בטיפול פסיכולוגי מזהים מצבים כאלה ולמדריכים כיצד להתגבר עליהם.

בשורות טובות, ישועות ונחמות.