התייעצות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/02/24 21:39 כ באדר א'

שאלה

שלום הרב היום הייתי בסופר ועשינו קנייה גדולה, עשינו אותה עם סורק כך שהפריטים לא עברו אצל קופאית, הכנסתי לעגלה סל עם ממתקים שאותו תתכננתי לסרוק בסוף הקנייה כדי לדעת כמה הוא יוצא ולשלם בנפרד. שכחתי לסרוק אותו ורק באוטו שהכנסנו את הדברים שמתי לב לכך.

התביישתי לחזור לסופר ולהגיד להם את זה, אז תרמתי את סכום הכסף שלדעתי הסל ממתקים עלה ליד שרה.

האם זה תקין ?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לא לא תקין. גרמת לסופר נזק, את צריכה להחזיר להם את הנזק. את צריכה להחזיר לסופר את מה שלקחת בטעות. נראה לי שהם יכבדו את המעשה שלך. גם אם את מתביישת, את צריכה להתגבר על הבושה ולהחזיר. זה ניסיון קטן שנדרש ממך לעמוד בו כדי להיות ישרה והגונה.