תירבב המיגפ

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/02/24 21:36 כ באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב

אני כבר כמה חודשים טובים מנסה לשמור את הברית ואני לא מצליח,אני כל פעם מחדש נופל והשיא שלי זה משהו כמו 40 יום(אחרי מלא חודשים של ניסיון)

היום פגמתי בברית אחרי צפייה בדברים אסורים ,רציתי לשאול האם גם אחרי שאני חוזר בתשובה מהמעשה מה עליי לעשות עוד?יש לי חשש שיכול להיות ובורא עולם מאוכזב ממני והיחס ביני לבינו לא יהיה אותי הדבר...גם אחרי שחזרתי בתשובה על המעשה

השאלה אי כזרת,האם המחשבה הזאת יכולה להיות נכונה?ומה עליי לעשות בכל פעם שאני פוגם?

תודה רבה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אל תחשוש שבורא עולם מאוכזב ממך. אין דבר כזה.

אתה מגלה כוחות אדירים. מעט מאוד נערים מצליחים לשמור 40 יום. אתה צריך לראות את הטוב שלך. את המאמץ והכוח שאתה משקיע בשמירת הברית בכל הימים שאתה שומר - יש הרבה מאוד ימים כאלה.

כתבת: "היום פגמתי בברית אחרי צפייה בדברים אסורים" חשוב לזכור ששמירת ברית זו דרך חיים. מי שמרשה לעצמו לצפות בדברים אסורים מגלה חוסר אחריות בשמירת ברית.

כאשר אתה עושה תשובה על פגם הברית חלק חשוב מהתיקון - להתרחק לגמרי ממראות אסורים. גם במציאות החיים וגם בתמונות וסרטים.

תעסיק את עצמך בדברים מעניינים: ספורט, חברים, התנדבות, סניף... ככל שתהיה עסוק יותר יהיה לך פשוט יותר לשמור ברית.

אם אתה מול מסך - תקפיד מאוד לא לגלוש למראות אסורים. תזכור, מראות שמעוררים את היצר לא מאפשרים שמירת ברית.

באשר לאלוקים: הוא לא רואה רק את הנפילות שלך. הוא רואה ומעריך מאוד את ההשתדלויות שלך, את הכוחות שאתה משקיע כדי להתרחק מפגם הברית.

אלוקים מקבל את הרצון הטוב שלך שמתבטא בתשובה שאתה עושה אחרי כל נפילה.

בסופו של דבר, אי אפשר לכבוש את ההר בצעד אחד. צריך להתקדם בסבלנות ובעקביות - להמשיך לשמור עוד ועוד. להעזר בכל מה שמחזק ומועיל לשמירת הברית ולהתרחק מכל מה שמחבל ופוגע בשמירת הברית. בכל מקרה - לא להבהל מנפילה. נופלים קמים וממשיכים לעלות בהר.