טומאה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/02/24 19:12 יח באדר א'

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב גלעד שטרואס

ספר החינוך מצוה רסג שלא יטמא כהן הדיוט במת זולתי בקרובים המבוארים בכתוב.

וטומאת אהל אינה זולתי בטומאת מת בלבד ולא בשאר הטומאות. והצרעת אף על פי שמטמאה בביאה אינה מטמאה באהל. והמת מטמא באהל בין אדם בין כלים או אוכלין ומשקין. ואחד האדם שנכנס כולו לאהל המת, או אפילו מקצתו, כגון שהכניס שם ידו או ראשי אצבעותיו או חוטמו, הרי זה נטמא כולו.

כתוב אוכלין ומשקין.

אני מבין שהכוונה מטמא תרומה גדולה או משהוא נוסף.

אני מבין שאפשר לאכול ולשתות ואחר כך להטהר

תודה ממשה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אוכלים ומשקים יכולים להיות גם מעשר שני ובשר קרבן, לא רק תרומה.

אסור לאכול תרומה או מעשר שני או בשר קודש שנטמאו. צריך לשרוף אותם.

רק מאכל חולין שנטמא אפשר לאכול, וצריך אח"כ להיטהר.