איך ללמוד קבלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/02/24 18:57 יח באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה התעניינתי בלימודי קבלה

וחבר המליץ לי להתחיל ללמוד את מסילת ישרים של הרמח"ל

אני בן אדם דתי ממשפחה דתייה אך העיסוק שלי בלימוד תורה היה מועט

בגלל זה אני פונה אליך, אני מעוניין לדעת כיצד להבין את הספר לעומקו בצורה הטובה ביותר.. איך לקרוא ולהפנים את הספר?

אשמח לעזרה, תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

קבלה אינה ידע כמו מתמטיקה או היסטוריה. קבלה זו השקפת עולם. לימוד קבלה צריך לבטא נכונות להיכנס לדרך חדשה, קשה ותובענית.

מסילת ישרים אינו ספר קבלה אלא ספר מוסר. אבל ההמלצה נכונה מפני שמסילת ישרים משרטט את השינויים הנדרשים ממי שמבקש להיכנס לעולם הקבלה.

תתחיל במסילת ישרים ותבחן את עצמך עד כמה אתה מוכן להתקדם בדרך של מסילת ישרים. היא הדרך אל הקדושה.

נכתבו ונכתבים פירושים לספר - תמצא בכל חנות לספרי קודש. יש ברשת הרבה מאוד שיעורים במסילת ישרים. אני בטוח שמתוך כל אלו תמצא מה שנכון ומתאים ללימוד שלך.

בהצלחה!