עזרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/02/24 20:05 טז באדר א'

שאלה

היי הרב. אני זוכרת שלפני שלושה חודשים קרה שבבוקר פתאום לא יכולתי לזוז וניסתי לזוז אבל הרגשתי רטט באיזור החזה, וניסתי לזוז לצד השני ולא הצלחתי, ואז קמתי לגמרי וזה לא קרה. עכשיו זה קרה לי שוב ואני ממש מפחדת שאולי זה אלוקים עושה את זה? כי אולי זה יגרום למוות? זה לא קרה לי הרבה זה קרה לי 3 פעמים. אני לא יודעת אם אני הוזה....

תשובה

בס"ד

שלום רב,

זה לא סימן משמים, זו תופעה מוכרת שנקראת: 'שיתוק שינה' ויש לה הסבר גופני.

מדובר בתופעה שאינה מסוכנת. ההזיות אינן נעימות, אך יכולת הבנה והכרה של החוויה מאפשרת להפוך את החוויה הזו למיוחדת או אף מהנה - מתוך ויקיפדיה על שיתוק שינה.