מה רצון השם. בפרשות תרומה ותצוה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/02/24 16:36 טז באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

למדתי שהקב״ה הכניס עצמו בתורה והתורה היא רצונו וחכומתו , אם כן מה המסקנה מפרשות תרומה ותצווה? מה עליי ללמוד מכך? מהי החוכמה טמונה בהם?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

פרשות תרומה - תצווה עוסקות בבנין המשכן.

'ושכנתי בתוכם' הוא עקרון חשוב מאוד, עם כל המרחק האינסופי ביננו לבין בורא עולם, הוא מבקש שנרגיש קרובים אליו לכן מצווה לבנות משכן שישכון בתוכנו.

לקרבה יש צדדים רבים שבאים לידי ביטוי בכלי המשכן. כל כלי מבטא צד אחר של קרבה. למשל השלחן מבטא את השפע החומרי שאנו מקבלים מד' והמנורה את השפע הרוחני.

התשובה לשאלה שלך: 'מה ללמוד מכך'? מצויה בכל מדרשי חז"ל ובכל הפירושים הרחבים על הפרשה. כל אחד מאתנו נדרש ללמוד את פרשת השבוע עם מדרשים ופרשנים ומתוך כך לעמוד על חכמת ד' ורצון ד' שמתבטאים בפרשה.

קח ספר ולמד - בהצלחה!