בחירת מקום מגורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/02/24 08:40 יא באדר א'

שאלה

שלום לרב, אני נשוי+2. מתלבטים איפה לקנות בית.

האם בעיר שבה יש לנו עזרה מההורים, גנים מעולים לילדים ובתים זולים?

אבל מצד שני אשתי לא מוצאת פה עבודה בכלל ולא מוצאת את עצמה. מרגישה לבד כי המשפחה שלה בעיר אחרת והיא הייתה רוצה לגור קצת קרוב אליהם. במיוחד הנסיעות לשבתות קשה לה.

ובנוסף בשביל מקומות בילוי לילדים צריך לנסוע לפחות 40 דק מחוץ לעיר (גני שעשועים יש כמובן).

האם לקנות דירה בעיר שנקבל בה פחות עזרה והבתים קצת יותר יקרים ואשתי תוכל למצוא את עצמה. ? או להשאר בעיר עם מסגרות טובות , עזרה ובתים זולים ולחכות שתמצא עבודה מתישהו?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לא יעלה על הדעת לקנות דירה במקום שאינו מקובל על אשתך.

אי אפשר לקיים משפחה בריאה כשמונעים מהאישה את התנאים הבסיסיים לשמחת החיים שלה.

שמתי לב שתחילה אתה מציין שני קשיים אצל אשתך:

1) עבודה

2) מרחק מהמשפחה שלה.

בסוף את כותב: "ולחכות שתמצא עבודה מתישהו".

בסוף אתה לגמרי מתעלם מהקושי של "מרגישה לבד". נראה לי שצריך לגלות הרבה יותר רגישות ואכפתיות לקשיים של אשתך. אני מבטיח לך שאם תהיה יותר רגיש לקשיים של אשתך, אם תדאג שאשתך תהיה תמיד שמחה ומאושרת - אתה תזכה מכך לרווחים אדירים. אין ברכה יותר גדולה לאיש ולמשפחה מאישה מאושרת.