עמל התורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/02/24 08:25 יא באדר א'

שאלה

האם הרעיון של עמל התורה מחייב אותנו לעשות את המקסימום ולהגיע לגבול היכולת הלשנו גם במחיר של אי נוחות ותסכול?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין הלכה פסוקה בעניין. מצד אחד אמרו חכמים שאדם לומד תורה במקום שליבו חפץ, מצד שני לפי הצער - השכר.

מי שמחפש אתגר ושמח להתמודד עם קשיים יציב לעצמו אתגרים בלימוד תורה ויזכור שלפי הצער השכר.

מי שקשיים מכבידים ומעכבים אותו - יבקש דרך פשוטה וחלקה בלימוד התורה ויזכור שעליו ללמוד תורה מקום שליבו חפץ.