גילוי עריות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/02/24 11:18 ד באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב חטאתי בילדות בגילוי עריות ללא ידע שאני עוברת על חטא אני באה ממשפחה מסורתית אבל לא ידעתי שיש איסור כזה בתורה לפני כחצי שנה שמעתי על החטא והבנתי שגם אני חטאתי בחטא ואני רוצה לתקן אבל אני לא יודעת איך לכפר על החטא האם תוכל לעזור לי?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לא כל מעשה הוא גילוי עריות.

מה שנעשה בגיל ילדות - לפני גיל 12 - וודאי אינו חטא.

בנוסף לכך אם מישהו פיתה או שידל אותך, אינך אשמה במעשה - הוא אשם, לא את.

המסקנה היא שכנראה לא חטאת בגילוי עריות בילדותך.

אבל המעשה מחייב התייחסות. את פגועה ממנו וחייבים לעזור לך להירפא.

חשוב מאוד שתפני למישהי שיש לך אמון בה, תשתפי אותה במה שקרה לך אז, ובמה שמטריד אותך היום.

אפשר לפנות למישהי במשפחה: אמא, דודה, אחות גדולה, סבתא - מישהי שאת יכולה לסמוך עליה.

באותה מידה אפשר לפנות בבית הספר למחנכת, יועצת, מורה, מנהלת - מישהי שאת יכולה לסמוך עליה.

גם בקופ"ח יש עזרה לנושאים רגשיים. אם אינך מוצאת כתובת במשפחה או בבי"ס את יכולה לפנות לרופאת משפחה שלך או לאחות בקופ"ח.