כיבוד הורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/02/24 11:05 ד באדר א'

שאלה

ההורים שלי עברו גירושים קשים ובעקבות זאת אמא שלי נכנסה לדיכאון חמור. מה שגרם להרגשה שאני אחראית על אמא שלי ולא להפך. בתקופה האחרונה אמא שלי ברוך ה׳ משתקמת לאט לאט והיא הרבה יותר בטוב. בקיצור היחסים בינינו ניהיים טיפה יותר כמו של אמא ובת רגילות. אבל אמא שלי עשתה החלטה שהיא ידעה שתפגע בי וידעה שאני נגד לזה ואמרתי לה שאני לא אתמוך בהחלטה שלה. אני מרגישה קצת שבגלל שהתפקיד האחראי של ה״אמא״ לא חזר אל אמא שלי לגמרי אז היא מצפה לאישור שלי ושאני אהיה פה בשבילה, אבל אני לא יכולה לתמוך בה בהחלטה כזאת שתפגע בי. לכן החלטתי לכעוס עליה. ואז הבנתי שאני לא מקיימת כיבוד הורים במצב הזה ולא ידעתי מה לעשות

בקיצור השאלה שלי זה איך ל״כעוס״ עליה אבל בכל זאת להראות לה שאני צודקת

תשובה

בס"ד

שלום רב,

השאלה שלך אינה שאלה הלכתית בנושא כיבוד הורים אלא שאלה כיצד לפתור או למנוע משבר משפחתי.

לא ניתן להתייחס לשאלה שלך ברצינות מבלי לשמוע גם אותך וגם את אמך, ומבלי להכיר את הרקע המסובך.

היחסים ביניכן מורכבים מאוד. את מעידה שאין לכן מערכת יחסים מקובלת של אמא ובת.

המצב שלכן מצריך מעורבות חיצונית של איש טיפול כדי להדריך אתכן כיצד להתנהל נכון.

במסגרת התערבות כזאת ראוי להעלות את כל מה שגורם למתחים ומשברים ביניכן, גם את הנושא שעליו את שואלת כאן.

אני מעריך שבמסגרת השיקום אמך נפגשת עם אנשי טיפול - אולי מישהו מהם יכול לעשות את ההתערבות הזאת.