הריון והפלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 31/01/24 20:50 כא בשבט התשפד

שאלה

היי כבוד הרב.

רציתי להתייעץ איתך לגבי עניין,אני בת 23 יש לי ברוך השם 2 ילדות בריאות

אחת מהן בת רק ארבעה חודשים.

עברתי עם האחרונה הריון קשה מאוד,הייתי כל הזמן בבית חולים.אבל עכשיו נקלטתי שוב להריון.

אני אולי בשבוע הראשון ואני לא מרגישה שאוכל לגדול עוד ילד/ה עכשיו.

השאלה שלי האם זה נחשב "חטא" "עברה" אם אני לוקחת כדור שמפיל?

או שלפי הדת זה אסור?

עדיין בקושי יש שק הריון.זה עדיין חמור?

תשובה

שלום

מבין את הקושי העצום.

מכיון שזה נושא חמור לשני הצדדים, מבקש שמחר על הבוקר תתקשרי למכון פוע"ה (פוריות ורפואה על פי ההלכה) 02-6515050, תבקשי לדבר עם אחד הרבנים המשיבים, תפרסי בפניו את כל הסיפור, והוא יכווין אותך כיצד לנהוג על פי תורת ישראל.

בסדר?

בהצלחה רבה ורק בשורות טובות