יש לי תחושה כאילו אני מכירה אותו

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/01/24 11:48 יט בשבט התשפד

שאלה

יש חייל שנרצח בשביעי לעשירי, ואני ישר שראיתי תמונה שלו הלב שלי קפץ כאילו אני מכירה אותו ובכיתי עליו מלא. עד עכשיו אני בוכה עליו. קראתי עליו על הסיפור חיים שלו ופשוט כואב לי. אני רואה אותו בטיקטוק, בטלוויזיה בחדשות, שומעת את השם שלו הרבה לאחרונה. ואני מרגישה כאילו אני מכירה אותו. אני באמת עם תחושה פנימית כאילו הכרתי אותו ואני יודעת בוודאות שאני לא. זה אומר משהו?

תשובה

שלום

יש דברים ששייכים לעולמות נסתרים שאנחנו לא מבינים אותם, ויש דברים ששייכים לעולמות של תת ההכרה שאנחנו לא מודעים להם.

כלומר, אולי תחושת ההיכרות נובעת ממשהו ששייך לעולמות הסוד ואולי זה משהו שנתקלת בו בעבר ואת לא מודעת לו, ואולי זה משהו אחר בכלל.

בכל אופן, אני חושב שזה דבר נכון מאוד, לאור התחושות הפנימיות הללו, לעשות דברים לעילוי נשמתו, כמו לומר תהילים ולעשות מעשי חסד, ואולי גם ליצור קשר עם בני משפחתו ולנסות להיפגש ולנחם אותם.

בע"ה שנשמע רק בשורות טובות ישועות ונחמות