חלום רע על ההריון שחלמתי תוך כדי שאני בהריון באמת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/01/24 23:16 י בשבט התשפד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב, אני בהריון ברוך השם בחודש 6 חלמתי אתמול בלילה בשישי בלילה כאילו חלום שממש מטריד אותי חלמתי שאני הולכת לבדיקה ושאומרים שחס ושלום לא על אף אחת שאין דופק לעובר אני ממש בכיתי וצעקתי שם ואז לקחו אותי להיבדק במקום אחר ואמרו שהכל בסדר ושיש דופק ושהכל תקין אמנם החלום נגמר ברוך השם בטוב אבל זה ממש מטריד אותי ומדאיג אותי זה הריון ראשון שלי יקר וחשוב לי מאוד אני דואגת ממש יש משהו שאפשר לעשות שחס וחלילה זה לא התקיים?

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. במיוחד שזה בא בהקשר להריון ראשון, על כל החששות שנלווים לזה.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות, פחדים ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים, אם כי במקרה שלך זה יותר ברור מאיפה זה יגיע.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, הוא יכול להגיד את הנוסח המופיע בסידורים בזמן ברכת כהנים, ואם מרגיש צורך, אז גם לעשות הטבת חלום בפני קרוביו וחבריו כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה.

אין לך מה לדאוג, וכפי שכבר כתבתי לך בעבר שאת ממש צריכה להתאמץ לעבור את ההריון בנחת, ברוגע ובשמחה.

בהצלחה רבה