קריאת תהילים בעת הריון

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/01/24 07:01 כח בטבת התשפד

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב ברוך השם אני בהריון ראשון ויקר מאוד שבוע 24 אני קוראת כל יום תהילים ואני קוראת מכל יום בתהילים כמה שיותר פרקים ויוצא שאני קוראת יחסית המון לפעמים לוקח לי לפחות שעה וחצי- שעתיים בערך ובגלל ההריון לפעמים ממש קשה לי יש ימים נגיד כמו היום שהרגשתי ממש חלשה ותשושה אז קראתי רק 10 פרקים בערך לא הצלחתי לקרוא יותר מזה זה עושה לי ממש ייסורי מצפון כי אני קוראת תהילים כדי להודות לה' על הנס שעשה עמי שזיכה אותי להיפרד לפרי בטן ומבקשת ממנו המשך הריון תקין וכו וכו ואז בימים שאני קוראת פחות מרגישה כפוית טובה כלפי ה' ומפחדת שהוא לא כועס עליי על הזלזול קורה מצב שכמה פעמים בשבוע יוצא לי לקרוא קצת ממה שאני רגילה וזה גורם לי להרגיש רע רציתי להתייעץ איתך מה אני יכולה לעשות בנידון דודה שלי שראתה שיש ימים שקשה לי אמרה שאני אפחית מהפרקים ואקרא כמה שאני יכולה אבל רציתי להתייעץ איתך כבודו מרגיש לי רע פתאום להפחית ממספר הפרקים אני ממש גם בחששות ודאגות לגבי ההריון מפחדת שלא יקרה חלילה משהו ואם נגיד ותמליץ לי להפחית מהפרקים שאני קוראת כל יום אני אשמח אם תוכל להציע לי הצעות לדברים שבהם אני יכולה להתחזק שיכפר לי על זה שאני קוראת פחות דברים שיעזרו לי גם להודות לה' ולבקש על הריון תקין

תשובה

שלום

אני חושב שהדודה שלך בהחלט צודקת.

עבודת ה' שלך בהריון והרצון להודות עליו לה' לא אמורים להתבטא רק באמירת תהלים, שזה כמובן דבר חשוב מאוד, אלא גם בזה שתהיי שמחה ושלווה ושתשמרי על הבריאות הנפשית והגופנית שלך, וזה חשוב לא פחות מאמירת תהלים ואולי אפילו יתר, כי אמירת תהלים היא לא חובה, ושמירה על בריאותך ועל שלוותך הנפשית הן כן חובה עלייך, ובמיוחד בזמן הריון, שלמצב הרגשי יש השפעה על ההריון.

לכן ההמלצה שלי היא להתמקד קודם כל בהקפדה על הדברים שאת מחויבת בהם, כמו למשל כוונה בברכות ובתפילות, שמחה בעבודת ה', שמחה ונחת בבית, שמירה על רוגע ושלווה, ואם יש אפשרות לעשות קצת חסד עם אחרים ולהתפלל על מי שצריך, ובמיוחד על מי שעוד לא זכתה להיפקד, זה בהחלט צורה חשובה של הכרת הטוב כלפי הטובה שהקב"ה נתן לך.

לגבי אמירת תהלים, אני מציע שמהיום תשתדלי (בלי נדר) להגיד רק מזמור תהלים אחד ביום, ואם את מרגישה ביום מסוים שאת בנחת ובשמחה וזה זורם לך תוסיפי עוד מזמורים באותו יום, אבל לא כהרגשת מחויבות שיוצרת אצלך מועקה.

אין שום דבר שאת צריכה לכפר עליו כאשר את אומרת פחות פרקי תהלים, העיקר זה לשמור על המתנה שהקב"ה נתן לך.

בהצלחה רבה