מתנה ממעשרות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/01/24 20:10 כה בטבת התשפד

שאלה

היי שבוע טוב

החודש יצא לי סכום יותר גבוה במעשרות, היה לי פקדון שפתחתי שאני צריכה לעשר אותו, השאלה היא אם מותר לי מהמעשרות (חלק לא הכל) אם מותר לי לתת מתנה לחברה שמתחתנת החודש? אני לא חושבת שהיא יהיה או נזקקת אבל לפני כמה שבועות לפני שאחותה התחתנה שמעתי שהיא הייתה במינוס וסגרה אותו בדיוק. אבל היא רק בת 20 לכן אני לא חושבת שיש לה הרבה חסכונות וכאלה.

האם מותר לשים במעטפה לחתונה כסף מהמעשרות שלי? כמובן שלא את כל המעשרות אלא חלק

תשובה

שלום

משער כספים מיועד לעניים או ללומדי תורה, ולפי חלק מהדעות גם למצוות נוספות.

לפי מה שנשמע מדברייך, החברה שלך היא לא ענייה, גם אם היה לה מינוס בחשבון, ולכן לא נכון לתת לה כספי מעשר.

כל טוב ושבוע טוב