לימוד מוסר ואמונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 05/01/24 07:26 כד בטבת התשפד

שאלה

שלום הרב, אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד מוסר באופן רציני..

אשמח להדרכה, מה ללמוד?

איך לומדים מוסר?

איך יודעים שאני במדריגה מסויימת ולא קופץ מדי?

תודה מראש

תשובה

שלום

חשוב להיות בקשר עם תלמידי חכמים וחברים מבוגרים שכבר נמצאים כמה שנים בתוך לימוד תורה מסודר. זה בהחלט יכול לסייע לשמור על איזון.

בפועל ללמוד בצורה רצינית ומעמיקה את ספרי אמונה, יראת ה' ומוסר, כמו הקדמות הרמב"ם למשנה והלכות יסודי התורה, ספר הכוזרי, חובות הלבבות, כתבי המהר"ל, מסילת ישרים, הגר"א על משלי, בהמשך נפש החיים, כתבי הראי"ה קוק בהדרגה ועוד.

כל זה במקביל להקפת התנ"ך עם רש"י ומצודות, וכשעיקר הזמן מוקדש ללימוד גמרא.

זה על קצה המזלג

כל טוב ובהצלחה