איך לכפר על גילוי עריות ?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/01/24 13:56 כב בטבת התשפד

שאלה

שלום רב חבר שלי חטא הרבה פעמים בגילוי עריות ואכשין הוא רוצה לחזור בתשובה לכפר על זה מה הוא יעשה ?

תשובה

נראה לי שכבר עניתי לך:

שלום

אין שום חטא ועבירה שעומדים בפני התשובה, כמבואר בהלכות תשובה לרמב"ם (סוף פרק ג' וסוף פרק ד').

הדבר הבסיסי שהוא צריך לעשות זה את כל חלקי התשובה - חרטה גמורה ועמוקה, עזיבת החטא, קבלה לעתיד לא לשוב לחטא הזה ווידוי דברים לפני ה', וכמובן שבאופן מעשי יעשה כל מה שהוא יכול כדי להתרחק ממה שיכול להביא אותו לנפילות הללו, וכדברי המסילת ישרים (פרק ד'): "שֶׁבִּהְיוֹת הַשָּׁב מַכִּיר אֶת חֶטְאוֹ וּמוֹדֶה בּוֹ וּמִתְבּוֹנֵן עַל רָעָתוֹ וְשָׁב וּמִתְחָרֵט עָלָיו חֲרָטָה גְּמוּרָה דְּמֵעִקָּרָא כַּחֲרָטַת הַנֶּדֶר מַמָּשׁ שֶׁהוּא מִתְנַחֵם לְגַמְרֵי וְהָיָה חָפֵץ וּמִשְׁתּוֹקֵק שֶׁמֵּעוֹלָם לֹא הָיָה נַעֲשֶׂה הַדָּבָר הַהוּא וּמִצְטַעֵר בְּלִבּוֹ צַעַר חָזָק עַל שֶׁכְּבָר נַעֲשָׂה הַדָּבָר וְעוֹזֵב אוֹתוֹ לְהַבָּא וּבוֹרֵחַ מִמֶּנּוּ, הִנֵּה עֲקִירַת הַדָּבָר מֵרְצוֹנוֹ, יֵחָשֵׁב לוֹ כַּעֲקִירַת הַנֶּדֶר וּמִתְכַּפֵּר לוֹ."

תיקונים מעבר לכך עיין בתשובות הבאות

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%9B%D7%A4%D7%A8%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99-%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA/

https://www.hidabroot.org/question/16831

ושיזכור תמיד שהייאוש מהתיקון ומעצמו הוא החטא היותר גדול, ותמיד יכול לשוב אל ה'.

כל טוב ובהצלחה