כפרה על חטא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/12/23 09:36 י בטבת התשפד

שאלה

כבר 30 שנה אני מתייסרת בגלל איסור שעברתי עליו, ואני חשה שאני נענשת עד היום בגלל זה.

בהיותי בהריון בביתי הבכורה לקראת סוף ההריון ביום כיפור קיימנו אני ובעלי יחסי מין.

אני עוברת תלאות עם ביתי סבל נפשי בל יתואר.

אני נבוכה ומבוישת לספר את זה

ואני יודעת כיצד לכפר על מעשה זה

תרמתי המון כספים לפדיון נפש עבור ביתי

אצל הרבה רבנים ומעולם לא סיפרתי את זה לאף אחד.

אני מבקשת עיצה או ברכה איך לכפר על החטא הזה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם יש איסור לקיים יחסי אישות ביום הכיפורים, אבל זה חטא כמו כל החטאים שיש עליהם תשובה, ודרכי תשובה לא ננעלו. על כן תחילה יש להבין את האיסור של איש ואשה ביוה"כ, כמו כן בשעת אמירת הוידוי יש להתוודות על כך, קבלה על עצמך להזהר מאד מדברים כאלו עוד, כמו כן להשתדל להרבות בענייני טהרת הבית, כמו כן לתת צדקה למטרות אלו (שיעורים, מקוואות וכדו) ולהרבות בתפילה ותהילים. וד' הטוב סולח ומוחל למי שעבר ומקבל שבים באהבה.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ