קידושי שטר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/10/23 08:05 ד בחשון התשפד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

חתן שרוצה לקדש כלה בשטר (שטר שאינו שווה פרוטה), מוסר לכלה את השטר ואומר לה "הרי את מקודשת לי בשטר זה", אבל בשטר עצמו רשומה לשון של ספק קידושין ולא לשון קידושין וודאית. האם האמירה של לשון הקידושין הוודאית בעת מסירת השטר גורמת לכך שהקידושין חלים? למרות שבשטר עצמו רשומה לשון של ספק קידושין. או שהקידושין לא חלים?

אשמח לתשובה.

תשובה

שלום וברכה

הסברא הישרה אומרת שאינה מקודשת.

שהלוא עיקר עניינו של שטר הוא סיפור המעשה והפעולה שמבקשים ליצור מכוחו.

הוא אינו דבר מה סגולי, וכאשר לא מופיע בו יסוד העניין - הוא לא שטר.

לפיכך, נראה כדבר פשוט שאינה מקודשת.

זה גם מלמד מדיני גיטין, ששם בוודאי שאינה מגורשת.

כל טוב, ושתהיה שאלה זו לימוד תורה בלבד.