לימוד תורה - ללמוד איך ללמוד גמרא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 17/10/23 16:08 ב בחשון התשפד

שאלה

שלום לרב יש לי שאלה:

אני בעל תשובה, ואני לומד מסכת ברכות בחברותא אבל ללמוד גמרא אני עדיין לא יודע לבד, אז אני לומד איך ללמוד גמרא קניתי ספרים כגון:״מפתחות לתלמוד״ ״שותף לדף״ ״סייעתא לתלמודא״ ולומד על העניין איך לומדים גמרא

ועכשיו אני תמיד רואה רבנים שאומרים לעמול על התורה אין משהו כמו לעמול על התורה וכדומה..

החלום שלי זה לעמול על התורה על הגמרא על הקושיות על הסוגיות וכדומה, אבל במקום זה אני עמל ימים על איך בכלל מתחילים ללמוד את הגמרא אז השאלה שלי האם זה נחשב לימוד תורה, או שאין בזה שכר ותועלת ועדיף להשקיע בזה ביום חצי שעה ואת הרוב להשקיע בלימוד הלכות, גמרא עם הדף היומי/חברותא וכדומה.

תשובה

שלום

בוודאי שיש לך שכר גדול על כך.

למעשה, אני מציע לחלק את הזמן.

גם להמשיך בקניית הכלים ללימוד.

גם להתחיל ללמוד בפועל, הכי טוב עם חברותא, ואם לא, בעזרת כלי העזר שציינת בגמרות מבוארות ובשיעורים הקיימים. אבל גם בזה, תנסה לעמול לפני כן - לנסות להבין לבד את דברי המשנה והגמרא ואת רש"י, ואז תפנה גם לסיוע.

וגם לקבוע זמן קבוע ללימוד הלכות, כדי לדעת מה לעשות ואיך להתנהל בחיים על פי ההלכה.

כל טוב ובהצלחה