לשון הרע אדירה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/10/23 17:12 א בחשון התשפד

שאלה

בס''ד

אני חזן ובעל קורה, נקראתי לבית כנסת שהרב שלו משתמש שטריימל. שמתי לב להרבה דברים שגויים.

זה לא האינטרס שלי לעשות כאן לשון הרע....

ראיתי את הדברים הבאים: בעל תפילה נע ומדבר באמצע חזרה של עמידה;

במוסף לא מחכים שיגמרו 10 אנשים לענות ברוך הוא....ואמן, בחזרה על העמידה;

ראיתי עגלת קניות מגיעה ביום טוב. הם עשו קניות ביום טוב;

כהן, המעשן בשבת, עולה לתורה בריח של סיגריות;

גוים מחזיקים בתורה:

אנשים נשואים לגויות עולים בתורה. (לא ידעתי)

יצאתי מבית הכנסת, אבל דיברתי על הרב לשון הרע אדירה! לא יכולתי לשלוט בעצמי נכון או לא נכון , חטאתי ברצינות!

אני אסמכתא למי שנכנס בבית הכנסת!

אני שואל: האם החטא שלי חמור מאוד? אבל אני גם מפחדת לגרום לאנשים לחטוא!!

איך אני יכול לחזור בי בתשובה? הרב לא רוצה להסתכל עליי !

עובדיה אזולאי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לכל חטא יש את דרך התשובה שלו. אבל תחילה צריך להתנצל בפני הנפגע (הרב מתפללי בית הכנסת) זו צריכה להיות חרטה ובקשת סליחה אמיתית, למרות חוסר הנעימות שבכך. כמו כן לקבל על עצמך שאינם מדבר עוד לשון הרע, כפי האפשר. לצורך זה יש ללמוד היטב את הספר חפץ חיים - שמירת הלשון. וללמוד בו כל יום מספר דקות. כמו כן להתוודות בתפילות על החטא הזה, וכן לעשות צדקה וטובה לרב ובית הכנסת. דרך תשובה קשה היא לפניך אבל כשתעשה אותה תרגיש טוב יותר וטהור לפני האלוקים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ