יהודים תומכי פלסטין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/10/23 12:49 א בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול אותך מה דעתך על יהודים אורתודוקסים בחו"ל שתומכים בפלסטין וטוענים שישראל פושעים ומה הדת אומרת על יהודים שתומכים באויבים של ישראל.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הרמב"ם קובע בפרק ג' בהלכות תשובה למי אין חלק לעולם הבא. בין השאר הוא מציין (הלכה יא):

"הפורש מדרכי צבור, ואע"פ שלא עבר עבירות, אלא נבדל מעדת ישראל ואינו עושה מצות בכללן ולא נכנס בצרתן ולא מתענה בתעניתן, אלא הולך בדרכו כאחד מגויי הארץ וכאילו אינו מהן, אין לו חלק לעולם הבא"

אתה מתאר יהודים שלא נכנסים בצרתם של ישראל, ולא מתענים בתעניתן, הם הולכים בדרכם כאילו אינם מכלל ישראל.