המצב במדינה ונומרולוגיה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/10/23 10:05 כח בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, בימים אלו שהמדינה שלנו והעם שלו זועקים לישועה, רציתי לשאול - האם נורמולוגית דתייה שמדברת על כך שאנו מקבלים מסרים שמבשרים את בואה של הגאולה וכי עלינו להיות באחדות ולהתקרב לבורא ועד. את המסרים היא מראה לנו דרך - התאריך בו החלה המלחמה, התייחסות לדג שמופיע על כל צורותיו (בחלום, במציאות, בדיבור) אצל המון אנשים ועוד. האם מותר להקשיב לדבריה?

תשובה

שלום

חס וחלילה. אלה שטויות והבלים ואין לה שום כוחות.

אסור להתעסק בזה.

צריך להתמקד בהתחזקות אישית ובחיזוק הסביבה וכל העם, באמונה, בגבורה, בציפייה לישועה.

לחזק את עצמך ואת כולנו בהכרת ערך עם ישראל ובתפקידו ביחס לארץ.

ללמוד למשל הלכות מלכים לרמב"ם, לשמוע שיעורים מחזקים ומרוממים, ולעשות הרבה חסד וסיוע לכל מי שצריך מסביב, כדי שיהיה לנו כמה שיותר כוח להשלים את המלאכה ולהעביר את הרשע מהעולם.

בהצלחה רבה

ישועות ונחמות