המשך לתשובה של הרב על הזרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/10/23 10:16 כח בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבודו הרב ערב טוב , תודה רבה שענית על השאלות שלי ברצוני לשאול עוד בנושא שמרית הברית וזרע לבטלה , אני עד לניסיונות מאוד גדולים אני מחקתי את האתרים אבל אחרי 5 ימים של שמירה הגוף שלי שורף כאילו היצר הרע מנסה להכניע בכוח , כתושב דרום הפחד שלי שחוסר שמירת הברית תגרום לי לפגיעה גופנית או גרוע מזה בעקבות המצב , אני הנחתי גם תפילין היום ואני משתדל לדבר עם ה' אני חווה הצלחות בנושא שמירת הברית שאני מאוד שמח על כך אבל ההורמונים עושים את שלהם ואני ממש במלחמה רציתי את עצתו של כבודו הרב איך להצליח לנצח , קראתי כול מה שרשמת אבל אני ממש מצליח לעמוד כבר 5 ימים איך אני ממשיך מכאן למרות הקושי הממש עצום?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לפני הכל לקיים סור מרע, להתרחק מסרטים ותמונות לא צנועות, גם במסכים וגם בדמיון.

עשה טוב, יש לבד ויש בחבורה, ביחד.

עשה טוב לבד: מתחזקים בלימוד תורה, בתפילה ובעשיית חסד. גם פעילות גופנית והתנדבות ממלאים את החיים בבריאות גוף ונפש.

אבל קשה מאוד להתחזק לבד. חשוב להצטרף לקבוצה, בבית כנסת או ישיבה במקום שלך.

עשה טוב בחבורה: ללמוד ולהתפלל יחד, זה מעניק הרבה כוח.

תשתדל למצוא בסביבה שלך, בבית כנסת או בבית מדרש, רב שתרגיש קרוב אליו שיוכל לשמוע אותך ולחזק אותך.

בכל מקרה, גם אם אתה נחלש ונופל פעם, אל תתאכזב ואל תתייאש, הקב"ה רואה את המאמצים שלך, את כל הימים בהם אתה מצליח להשמר, ועל כך יש לך זכויות רבות. נופלים, קמים וממשיכים קדימה.