מלחמה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/10/23 09:45 כח בתשרי התשפד

שאלה

ברצוני לשאול האם נוכל להשאיר את הטלוויזיה דלוקה בשבת ווליום נמוך והשלט במרחק מבלי לגעת כל השבת. על מנת שנתעדכן במתרחש ונראה את האזעקות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין צורך לראות אזעקות, יש צורך לשמוע אם חלילה יש אזעקות. לכך מספיק גל שקט ברדיו או להשאיר פלא פון והוא יפעיל אזעקה אם חלילה תשמע. השארת טלביזה פתוחה יש בה מספר איסורים וביותר יש בזה איסור של עשיית השבת כחול. וכאשר רואים תמונות אחרות מסתכלים על כל השאר, שזה איסור בודאי.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ