יציאה לחו"ל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/10/23 09:56 כח בתשרי התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב אנחנו נמצאים במצב של מלחמה ואני שומע אנשים שחושבים לצאת מהארץ על מנת "להתאוור" מהמצב האם במצב של מלחמה בארץ ההלכה מתירה יציאה מהארץ או שהדבר בזוי? האם במצב שאדם נמצא בלחץ נפשי כבד מאוד הוא רשאי לעזוב את הארץ עד לסוף תקופת המתיחות ?

תודה רבה על התשובה מראש ושנזכה לימים טובים ובטוחים יותר בארץ ישראל ולגאולה ב"ה

תשובה

בס"ד

שלוט וברכה

אין כל היתר לצאת מהארץ, כפי שכתב הרמב"ם, אלא למסחר ותלמוד תורה, נראה בשעת מלחמה יש בכך איסור גדול יותר שהרי בכך משדר חוסר בטחון וחששות ויש בזה המסת לב חיילנו שבקרב.

על כן אין כל היתר לצאת להתאוורר, אלא א"כ יש הוראה רפואית מיוחדת.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ