חתונה בזמן מתחמה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/10/23 10:31 כח בתשרי התשפד

שאלה

שלום. אמורה להתחתן שבוע הבא בתאריך 19.10.23 יום חמישי.

האם חייב לקיים טקס ל10 אנשים? במידה וכן, כשדוחים את החתונה לתאריך אחר טקס החופה והמסיבה יתנהל באותו אופן?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם אפשר ראוי ורצוי לא לדחות חתונה, ואדרבא זו נחמת עם ישראל שזוכים להקים בית בישראל על דרך התורה.

אם בלתי אפשרי להתחתן אפשר לדחות, בתאום עם הכלה ומשפחתה, אבל כבר לקבוע תאריך אחר, ובתאריך החדש יש לנהוג בדיוק כפי שהייתם עושים בחתונה הראשונה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ