ספקות לגבי חתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/10/23 15:14 א בחשון התשפד

שאלה

שלום, אני בן 18 וחצי ואני התחלתי להתחזק בזמן האחרון. אחד הדברים שנתקלתי בהם זה הנושא של חתונה. אמנם יש עוד קצת זמן עד שזה הופך להיות משהו מהותי לחיי אבל בכל זאת זה מפריע לי. אני מודע לחשיבות הגדולה של גבר להתחתן לקיים מצוות פרו ורבו ובכלל להפוך לאדם שלם במקום חצי אדם שהוא רווק וגם לחשיבות הבאת ילדים ובגלל זה אני צריך להתחתן. אבל אני לא מרגיש שלם עם ההחלטה להתחתן. אני עצמי יודע שגם מבחינה טבעית גבר נמשך מינית לאישה ואני לא יוצא דופן בדבר הזה אבל בכל זאת אני לא מרגיש שאני רוצה דבר כזה בחיים שלי בגלל שלא הייתי רוצה לעזוב את בית הוריי את משפחתי ואת החברים שלי בשביל ללכת ולגור עם אישה זרה שאני בקושי מכיר 3 חודשים לפני חתונה וכל הזמן לנסות להרשים אותה, לעשות מה שהיא רוצה לקנות לה מה שהיא רוצה ולעזוב את התחביבים שלי ומבחינתי זה להפסיק לחיות. אני אוהב להרגיש חופשי, שאני יכול לעשות מה שאני רוצה ומתי שאני רוצה, להיות עם המשפחה שלי ולהיות אני ולא להרשים כל הזמן אחרים. אני מרגיש שחתונה זה פשוט לתת את חיי לאיזה אישה ואני לא רוצה דבר כזה גם אם תהיה אחת שאהב. חוץ מזה אני לא מרגיש שאני מעוניין בילדים מהסיבות שהזכרתי קודם שהם יחמירו אותם מלבד עצם העובדות שהזכרתי קודם כי הם יקחו לי את הזמן יותר וגם אני פשוט לא מרגיש באופן כללי שאני צריך משהו שישאיר אחרי בעולם אחרי, שבעזרת ה' אחרי חיים ארוכים, אמות.

אשמח לשמוע את דעתך.

תודה

תשובה

שלום וברכה

שאלתך החשובה מאוד נוגעת בשורש השורשים של קיום האדם בעולם, ייעודו, ובניין משפחתו.

כתבת יפה את הצללים המפחידים של הנישואין, ואת הנוחות והרצון להישאר חופשי, ללא מחויבות ללא קשרים וללא המשכיות.

אולם, לא כתבת את הצד השני, שהוא גדול בהרבה ולאין שיעור מכל האחיזות שלך

היצירה המופלאה של זוגיות, בה איש ואישה שונים ואחרים הופכים ליחידה אחת, על העליות והירידות, הפתיחות המופלאה והקשיים הגדולים, היא מהמסעות המהותיים ביותר הקיימים בעולמו של האדם;

היצירה היותר מופלאה של חיים, של ילדים, של המשכיות, של חינוך, של שלשלת הדורות – אין דבר מה יותר גדול ממנו בעולמו של האדם;

לאמור: אכן יש מחיר מסוים לזוגיות וללידה, אולם וויתור עליהם בגלל המחיר הוא התכנסות עלובה לתוך בועת המציאות הנוכחית שלך, והחמצת היסודות העמוקים ביותר שאפשר שיהיו בעולמו של האדם.

חבל.

כל טוב