ברית מילה על ידי רופא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/23 12:00 ג בחשון התשפד

שאלה

שלום הרב,

היום גיליתי שהברית מילה שלי נעשתה על ידי רופא בבית חולים, ולא על ידי מוהל לפי ההלכה. אני כבר יודע שזה אסור, אבל השאלה שלי היא האם אני עדיין נחשב כיהודי לפי ההלכה, ואם זה אפשרי לכפר או בדרך מסוימת לתקן את העבירה שנעשתה.

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם המוהל יהודי ועשה על פי ההלכה כולל פריעה, אין כל בעיה הלכתית כעת (יש דעות שצריך הטפת דם ברית אם המוהל מומר, צריך לדון בפני עצמו). אם המילה לא הלכתית יש לבצע תיקון. לצורך זה יש לגשת למוהל מומחה למבוגרים שיבדוק כיצד נעשתה המילה ויתכן שאין כל בעיה. מוהל שאני מכיר הרב גלבר טל. 0587474567.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ